Historia

Widni Oy perustettiin vuonna 1952. Aloite yrityksen perustamiseen tuli suomalaiselta korirakennusteollisuudelta, joka rohkaisi tälle alalle keskittyvän erikoisliikkeen aloittamiseen ja yksilöllisemmän palvelun lisäämiseen.

Tarve kehittää tuotevalikoimaa ja tuotteiden saatavuutta oli suuri jo silloin. Yritys kasvoi hitaasti, mutta varmasti. Merkittävimmät asiakkaat koostuivat suomalaisista bussinrakentajista. Omaa tuotantoa olevat linjakilpilaitteet sekä häikäisysuojat muodostivat tuotevalikoiman rungon, jota täydennettiin maahantuonnilla.

Widni siirtyi omistajien eläkkeelle jäämisen myötä ruotsalaisen Axel Johnson -konserniin kuuluvan H. Eigenbrodt Ab:n omistukseen vuonna 1986. Vuoden 2016 alusta Widni siirtyi samassa konsernissa AxDrive Ab:n omistukseen. Samassa yhteydessä Axel Johnson -konsernissa toiminut Abkati Rotoman Oy fuusioitiin osaksi Widni Oy:tä.

Widni on kasvanut voimakkaasti vuoden 1990 jälkeen ja on nykyään yksi merkittävimmistä komponenttitoimittajista ajoneuvoteollisuudelle. Teollisuuskomponenttien myynti on kasvanut vakaasti ja se muodostaakin yrityksen toisen tukijalan.

Toiminnan perusajatus ei ole muuttunut vuosien varrella. Widni pyrkii olemaan asiakasläheinen ja palveleva yritys, joka tarjoaa asiakkaan kannalta parhaan mahdollisen kokonaisratkaisun. Pyrimme parantamaan asiakkaan kilpailukykyä ja muodostamaan luottamuksellisen, kokonaisvaltaisen ja pitkäaikaisen yhteistyösuhteen.